Skip to main content

Garagegolv

Upptäck idéer och lösningar för ditt garagegolv. Våra beläggningar och golvalternativ förenklar din renovering, oavsett om du är företagskund eller privatperson.

Slitstarka garagegolv levererade av Flat Floor

epoxigolv för garage

Välkommen till Flat Floor – din partner i att skapa perfekta garagegolv. Med en imponerande portfölj av högkvalitativa material och experttjänster, levererar vi lösningar som förenar funktionalitet med estetik. Oavsett om du är ute efter en fullständig renovering eller bara vill fräscha upp det befintliga golvet, har vi de rätta lösningarna för dig.

BE OM OFFERT

Rätt material för garagegolvet

Epoxi, polyuretan och akrylgolv står ut som förstahandsval för garagegolv tack vare deras överlägsna varaktighet, lätta underhåll och förmåga att stå emot tuffa garageförhållanden jämfört med traditionella betong- eller klinkergolv.

Dessa moderna golvtyper erbjuder en rad designalternativ som gör det möjligt att skapa en personlig prägel i ditt garage. Samtidigt representerar de mer miljövänliga och hållbara lösningar som bidrar till en bättre och säkrare arbetsmiljö.

Lär dig mer om våra golvlösningar.

Vilka är de bästa materialen för garagegolv?

Förståelsen för rätt materialval när det kommer till garagegolv är kritiskt för att säkerställa en långvarig och hållbar lösning. Traditionella materialval som betong, klinker och gummimattor har varit populära genom åren, men när man granskar närmare, framträder vissa nackdelar jämfört med modernare alternativ som epoxi, polyuretan och akryl.

Här belyser vi några av de utmaningar som traditionella material medför, samtidigt som vi argumenterar för fördelarna med modernare alternativ.

 1. Betong:
  • Slitstyrka: Medan betong är hårt och slitstarkt, kan det med tiden bli sprucket och fläckigt, särskilt i områden med tung trafik eller där kemikalier och oljor spillts.
  • Underhåll: Betonggolv kräver regelbunden tätning för att behålla sin finish och resistans mot spill och smuts.
  • Estetik: Estetiska alternativ med betong är begränsade jämfört med den mångfald av färger, mönster och effekter som moderna material erbjuder.
 2. Klinker:
  • Installation: Klinkerinstallation är tidskrävande och kräver en erfaren hantverkare, vilket ökar de totala kostnaderna.
  • Reparation: Om en platta går sönder, kan det vara besvärligt och kostsamt att ersätta den, särskilt om den specifika färgen eller stilen inte längre finns tillgänglig.
  • Rengöring: Fogen mellan plattorna kan samla smuts och bli en grogrund för mögel om den inte rengörs och tätas regelbundet.
 3. Gummimattor:
  • Hållbarhet: Gummimattor kan bli slitna och tunnare över tid, särskilt i områden med hög trafik eller tunga belastningar.
  • Estetik: Begränsade designalternativ gör det svårt att uppnå en högklassig eller anpassad look.
  • Kemikaliebeständighet: Gummimattor är oftast inte resistenta mot kemikalier eller olja, vilket kan vara en nackdel i ett garage.

Förbättringar med epoxi, polyuretan och akryl:

 • Slitstyrka: Moderna material som epoxi, polyuretan och akryl erbjuder en överlägsen slitstyrka som klarar av tung trafik och kemiska spill, samtidigt som de behåller sin estetiska appeal.
 • Underhållsvänlighet: Dessa material är lättstädade och kräver minimalt underhåll, vilket sparar tid och energi på lång sikt.
 • Anpassningsbarhet: Med en bred palett av färgval och designalternativ, kan du skapa en unik och attraktiv golvyta som speglar din personliga smak och kompletterar ditt garages övergripande estetik.
 • Ökad fastighetsvärde: Genom att investera i moderna golvmaterial, ökar du inte bara garagets funktionalitet, utan också ditt fastighetens övergripande värde.

Vad är fördelarna med dammbindare för garagegolv?

Dammbindare är en oumbärlig lösning för att behålla ditt garage rent och dammfritt, speciellt när det kommer till arbetsplatser som ofta exponeras för olika material och kemikalier. Genom att använda dammbindare, förlänger du inte bara din golvytas livslängd men skapar också en mer hälsosam arbetsmiljö vilket är av största vikt för både hem- och företagsgarage. Detta hjälper till att skydda golvet från att nötas ned av damm, smuts och andra slipande partiklar.

Vidare bidrar en dammbindare till att förstärka och bevara garagegolvets estetik. Ett rent och välskött garagegolv kan avsevärt förbättra din garages atmosfär och till och med öka fastighetens värde. Därtill, om ditt garage dubblas som en arbetsplats, kommer en dammbindare att underlätta rengöring och underhåll, vilket i sin tur minskar tiden och ansträngningen som krävs för att hålla arbetsområdet rent.

Att välja den rätta dammbindaren kan vara överväldigande med tanke på mängden av produkter på marknaden. Det är rekommenderat att konsultera med experter på garagegolv och golvbehandling för att säkerställa att du väljer den dammbindare som bäst uppfyller dina behov och förväntningar. Det är också en bra idé att överväga kombinationen av dammbindare med andra golvalternativ som epoxi, polyuretan eller akryl för att erhålla en högre nivå av skydd och hållbarhet.

Hur väljer jag mellan klinker och epoxi för mitt garagegolv?

 • Utseende: Klinker kan erbjuda en klassisk och elegant look med dess naturliga eller keramiska utseende, medan epoxi tillhandahåller en modern, blank och slät yta. Epoxi kan också skräddarsys med olika färger och mönster som speglar din personliga stil. Till exempel kan dekorativa flingor eller metalliska pigment läggas till epoxiblandningen för att skapa ett unikt utseende.
 • Hållbarhet: Epoxi är känt för sin överlägsna hållbarhet och förmåga att motstå kemiska spill, olja och slitage, medan klinker kan vara känsligt för tunga stötar och svårt att reparera vid skada.
 • Underhåll: Epoxi är lättare att underhålla med dess sömlösa yta som är enkel att rengöra, medan klinker kan kräva mer regelbundet underhåll för att hålla fogarna rena.
 • Kostnad: Ofta är epoxi ett mer kostnadseffektivt val jämfört med klinker, både i form av material- och installationskostnader.

Hur väljer jag rätt färg för mitt garagegolv?

Tänk på hur garaget ska användas, budget och den stil du föredrar innan du väljer golvmaterial. Varje garage har unika behov, och att förstå dessa behov är grunden för att hitta rätt golv.

 1. Garages användning:
  • Om ditt garage är en arbetsplats eller verkstad behöver du ett tåligt, kemikaliebeständigt och lättstädat golv.
  • För lagring eller som parkeringsplats, fokusera på hållbarhet och motstånd mot skrap och stötar.
  • Om garaget tec är ett hemgym eller fritidsrum, överväg ett bekvämt golv att stå och röra sig på.
 2. Budget:
  • Priserna varierar beroende på material och projektets omfattning. Sätt en realistisk budget som speglar dina prioriteringar.
  • Glöm inte att räkna med underhållskostnader över tid, utöver den initiala investeringen.
 3. Utseende:
  • Dina personliga preferenser och hemmets övergripande stil spelar roll i ditt val av garagegolv.
  • Moderna material som epoxi, polyuretan, och akryl erbjuder många färg- och designalternativ som kan matcha eller komplettera din inredning.

Fördelarna med epoxi, polyuretan eller akrylgolv i garaget

Varaktighet och underhåll

Att renovera garagegolv kan vara en omständlig process, men med material som epoxi, polyuretan eller akryl får du en lösning som står emot tidens tand. Dessa material är kända för sin långa varaktighet och minimala underhållskrav, vilket gör dem till ett prisvärt val i längden.

Till skillnad från traditionellt betong garagegolv eller att behöva spackla garagegolv med jämna mellanrum, kräver dessa moderna material betydligt mindre underhåll.

Estetik och designalternativ

Fördelen med att välja epoxi, polyuretan eller akrylgolv för ditt garage ligger inte bara i dess varaktighet, utan även i dess estetiska tilltalande. Till skillnad från ett tråkigt, grått garagegolv betong, erbjuder dessa material en mängd färgval och designalternativ.
Du kan välja bland olika färger, inklusive epoxifärg som skapar en högglansig finish som är både modern och ren. Dessutom erbjuder epoxi och polyuretan möjligheten att använda olika mönster och dekorativa flingor för att skapa ett unikt utseende som kompletterar din egendom eller ditt företags image.

Miljövänliga och hållbara lösningar

I en tid när miljömedvetenheten är på topp, blir valet av miljövänliga och hållbara golvlösningar allt viktigare. Epoxi, polyuretan och akrylgolv är inte bara slitstarka och hållbara, utan de är också utmärkta val för de som vill ha en miljövänlig lösning. Till skillnad från garagegolv plastplattor eller andra mindre hållbara alternativ, har dessa material lång livslängd och behöver inte bytas ut lika ofta, vilket minskar deras miljöpåverkan över tid.

Dessutom är de resistenta mot kemikalier och oljefläckar, vilket gör dem till ett utmärkt val för garage som ofta behöver ta bort olja från garagegolvet eller hantera andra typer av utsläpp.

Epoxigolv i garaget

Med epoxigolv får du inte bara ett underhållsfritt golv, utan också en yta som lyfter hela garagets utseende till en ny nivå.

Polyuretangolv i garaget

Kemikalieresistent och minimalt underhåll. Med polyuretangolv gör du varje arbetsdag enklare och mer produktiv – år efter år.

Akrylgolv i garaget

Akrylgolv, mångsidig och lättskött golvlösning som. Den ger en blank och attraktiv yta som håller länge, oavsett vad du utsätter den för.

Efter att ha valt rätt material för ditt garagegolv, är nästa steg att säkerställa en solid och jämn grund genom att flytspackla garagegolvet. Fortsätt läsa nedan för att få råd och utforska våra tjänster inom flytspackling och planspackling.

Vad är fördelarna med epoxifärg på garagegolv?

Epoxifärg på garagegolv innebär en rad fördelar som gör den till ett utmärkt val.

För det första skapar den en oerhört slitstark yta som kan stå emot tung trafik, vare sig det handlar om gångtrafik eller fordonstrafik. Epoxi är även kemikaliebeständig och detta gör den perfekt för garagemiljöer där olja, bensin och andra kemikalier ofta hamnar på golvet.
Dessutom är rengöring och underhåll betydligt enklare med epoxifärg, eftersom den släta, icke-porösa ytan gör det möjligt att enkelt torka bort spill och smuts.

Vidare har epoxifärg också en estetisk fördel genom att den finns tillgänglig i en mängd olika färger och stilar. Detta ger dig möjligheten att skräddarsy garagegolvets utseende för att matcha din personliga smak, estetiken på fastigheten eller kanske företagets riktlinjer och identitet. Dessutom kan epoxifärg kombineras med olika dekorativa flingor eller andra material för att skapa unika, attraktiva mönster och ytor.

Epoxifärg har också förmågan att binda sig väl till betong, vilket gör den till en långvarig lösning för garagegolv som redan har viss slitage eller sprickbildning. Med rätt förberedelse och applicering kan epoxifärg bidra till att förnya och skydda ditt garagegolv, samtidigt som den förbättrar det visuella uttrycket i garaget. För den som söker en hållbar, underhållsvänlig och estetiskt tilltalande lösning för sitt garagegolv, är epoxifärg definitivt värt att överväga.

Har du frågor inför nästa projekt?

Flytspackling och planspackling för det perfekta garagegolvet

Att skapa det perfekta garagegolvet handlar om att ha en solid och jämn grund. Hos Flat Floor använder vi tekniker som flytspackling och planspackling för att säkerställa att ditt garagegolv är redo för beläggning.

Oavsett om du är en företagsägare som söker en professionell golvlösning eller en husägare som vill renovera ditt garage, har vi metoder och material som möter dina behov. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. 

Vad kostar det att flytspackla mitt garagegolv?

Kostnaden för flytspackling inom industrisektorn eller i kommersiella parkeringshus kan variera avsevärt beroende på flera faktorer som materialval, arean som ska behandlas och arbetskomplexitet.

Materialvalet är en primär kostnadsdrivare i flytspacklingsprojektet. Kvaliteten och typen av flytspackel som väljs kan ha en betydande inverkan på kostnaden. Det finns olika typer av flytspackel på marknaden, och priset kan variera från en typ till en annan beroende på deras prestandaegenskaper och varumärke.

Ytan som ska behandlas är en annan viktig faktor. Större ytor kräver mer material och mer arbete som måste tas med i kalkylen, det kan också kräva specialutrustning som oftast hyrs in. Om det till exempel finns många ojämnheter, sprickor eller andra problem som behöver åtgärdas innan flytspacklingen kan appliceras, kan arbetskostnaderna öka.

Golvuppbyggnad kan vara nödvändigt, särskilt i industrimiljöer och kommersiella parkeringshus där golven utsätts för höga belastningar. En korrekt golvuppbyggnad skapar en stabil och jämn grund inför flytspacklingen, vilket är viktigt för att säkerställa golvens långa livslängd och hållbarhet under tuffa användningsförhållanden.

För att få en klarare bild av de potentiella kostnaderna rekommenderar vi att du begär en kostnadsfri offert.

Exempelvis, under ett av våra tidigare projekt mötte vi en kund som initialt hade kontaktat flera separata tjänsteleverantörer för olika delar av renoveringsprojektet i ett stort parkeringshus.

Efter att ha presenterat vår omfattande paketlösning, som inkluderar både material och arbetskostnader, insåg kunden värdet och den smidighet som Flat Floor AB kunde erbjuda. Med vårt erbjudande kunde kunden samordna hela projektet under en och samma leverantör, vilket sparade honom både tid och ansträngning.

Dessutom fick kunden en betydande kostnadsbesparing jämfört med att anlita olika entreprenörer. Vår erfarenhet och helhetslösning säkerställde att golvuppbyggnaden och flytspacklingen utfördes korrekt, vilket i längden leder till minskade underhållskostnader och en längre livslängd på golvet.

flytspackla garagegolv

Att skapa en jämn yta

Ett jämnt garagegolv är avgörande för att säkerställa en långvarig och hållbar yta. Processen att flytspackla gammalt garagegolv och spackla garagegolv eliminerar ojämnheter och förbereder golvet för beläggning.

Med Flat Floor får du en slät och stabil grund som är redo för antingen epoxi, polyuretan eller akrylgolv.

Våra metoder och material

Vi på Flat Floor är stolta över att erbjuda innovativa metoder och högkvalitativa material för både flytspackling och planspackling.

Vi använder beprövade metoder och kvalitetsmaterial som säkerställer att ditt garagegolv flytspackel håller och ser bra ut över tid. Vår personal är skickliga och har den erfarenhet som krävs för att hantera allt från enkel flytspackling till mer komplicerade golvuppbyggnadsprojekt.

jämn yta i garaget

Golvavjämning och golvuppbyggnad

Att ha ett jämnt och stabilt garagegolv är inte bara estetiskt tilltalande, det är också viktigt för att förlänga golvens livslängd och funktionalitet. Golvavjämning och golvuppbyggnad är två kritiska steg i att säkerställa att ditt garagegolv står emot daglig användning och slitage.

golvavjämning och golvuppbyggnad i garage

Varför är golvavjämning viktig?

Golvavjämning är en vital del av varje garagegolvsprojekt. Det säkerställer en jämn yta som är fri från ojämnheter och som är redo för beläggning. Ett väl avjämnat garagegolv bidrar till att minimera risken för sprickor, ojämnheter och andra vanliga golvproblem över tid.

Våra golvuppbyggnadslösningar

På Flat Floor har vi skräddarsydda golvuppbyggnadslösningar som möter dina specifika behov. Oavsett om du behöver en komplett golvuppbyggnad eller bara vill förbättra din befintliga yta, har vi kunskapen och erfarenheten att leverera överlägsna resultat.

Tips, material och produkter för en lyckad renovering

Att ha ett funktionellt och estetiskt tilltalande garagegolv är inte bara en investering i ditt hem, utan det tillför också en ny nivå av komfort och effektivitet till din vardag. Med rätt behandling och material kan ditt garagegolv stå emot de dagliga påfrestningarna och samtidigt behålla sin lyster år efter år.

Om du planerar att renovera, gjuta om eller bara uppgradera ditt garagegolv, är det viktigt att vara välinformerad om de olika material och behandlingar som finns tillgängliga på marknaden. Från epoxibehandlingar och betonggjutning till golvavjämningslösningar, finns det en mängd alternativ som kan matcha dina specifika behov och estetiska preferenser.

Akrylgolv

Guider, FAQ och enkla lösningar för att renovera ditt garagegolv

I denna sektion, kommer vi att dyka djupt ner i olika aspekter av garagegolvrenovering. Vi kommer att förse dig med praktiska guider och vanliga frågor (FAQ) för att hjälpa dig att navigera genom beslutsprocessen och välja de bästa lösningarna för ditt garage. Du kommer att få lära dig om fördelarna med olika material, hur man korrekt förbereder och behandlar ditt garagegolv, samt hur du underhåller det för att förlänga dess livslängd och behålla dess skönhet.

Oavsett om du funderar på att lägga epoxi, poly, akryl, eller om du överväger betong eller andra typer av golv, kommer informationen i den här sektionen att ge dig den kunskap och de verktyg du behöver för att ta välgrundade beslut. Utforska de många möjligheterna och förvandla ditt garage till en välkomnande och hållbar plats med rätt golvval och behandlingar.

Upptäck vårt sortiment av epoxigolv

Flat Floor är stolta över att erbjuda ett brett sortiment av epoxigolv för alla sorters industriella behov:

 • Compact Peran STB: Ett golv konstruerat för de mest krävande miljöerna, kombinerar både estetik och funktionalitet, perfekt för platser som kräver både skönhet och styrka.
 • Compact Peran ESD STB: Elavledande och skräddarsytt för teknikdrivna arbetsplatser. Skyddar känslig utrustning och personal från de skadliga effekterna av statisk elektricitet.
 • Peran STB Struktur: Ett golv som kombinerar tuffhet med flexibilitet. Det är både hållbart och har en hög halkskyddsgrad, vilket gör det till det förstahandsvalet för högtrafikerade områden.
 • Flowseal EPW: Denna epoxibaserade beläggning är inte bara begränsad till golv. Dess mångsidighet sträcker sig till väggar, vilket ger ett enhetligt och skyddande skikt till hela din arbetsmiljö.

Har du frågor inför nästa projekt?

HÅLLBARA GOLVKONSTRUKTIONER

Vi strävar efter att minska vår miljöpåverkan och förespråka hållbara byggmetoder. Vi förstår att varje val vi gör i vår golvkonstruktionsprocess kan ha en påverkan på miljön. Därför väljer vi att använda miljövänliga material och tekniker i våra golvkonstruktioner där det är möjligt.

Vi är stolta över att erbjuda hållbara lösningar som inte kompromissar med kvalitet eller estetik. Låt oss tillsammans bygga golv för framtiden – golv som tar hänsyn till både människor och planeten.

Från idé till verklighet.

Oavsett kund, stor som liten, så är vi här för att hjälpa dig att hitta rätt val för just ditt projekt.

/OMDÖMEN

DET SKALL VARA TRYGGT ATT ANLITA OSS

Kunder som anlitar Flat Floor ska känna sig trygga från start till slutinstallation. Därför erbjuder vi alltid ett kostnadsfritt möte ute på plats där projektet äger rum.

Vi har använt oss av Flat Floor många gånger i olika projekt. Varje gång har de levererat exakt det de har sagt, trevlig och serviceminded personal. Levererar kvalitetsjobb och ser till att kunden blir nöjd. Rekommenderar varmt Flat Floor!

Danny K.

“Grymt bra från början till slut! Ville ha ett betonggolv i mitt kök. Dom kom och kollade på jobbet innan och gav mig råd samt en kostnadsfri offert och resultatet blev perfektion. Precis vad jag ville ha ☺️”

Mathilda E.

Snabbt, trevligt och professionellt. Kunde med kort varsel dyka upp och jobbade snabbt. Fint slutresultat.

Fredrik H.