Skip to main content

Polyuretangolv

Professionella Polyuretangolv för industriella och kommersiella utrymmen i Stockholm med omnejd.

Flat Floor står för spetskompetens inom polyuretan för industriella behov.

UPPLEV INDUSTRISTANDARD MED FLAT FLOOR’S POLYURETANGOLV

Flat Floor står för spetskompetens inom polyuretan för industriella behov. Genom att erbjuda golv som kan tåla tunga maskiner, kemikaliespill och konstant trafik, definierar vi vad kvalitet verkligen innebär för industrigolv.

Flat Floor’s Polyuretangolv erbjuder en kombination av lång livslängd och estetik. Vi ser till att ditt industriområde inte bara är rustat för dagens utmaningar, men även för framtidens utveckling, allt medan vi optimerar dina driftskostnader.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

VARFÖR VÄLJA POLYURETAN FÖR INDUSTRIGOLV

 • Estetik & Funktion: Våra golv kombinerar kvalitet med skönhet, och med ett brett utbud av designval säkerställer vi att ditt industrigolv matchar ditt företags image.
 • Kemikaliebeständighet: Våra beläggningar är utformade för att stå emot tuffa industriella kemikalier, vilket skyddar ditt golv från potentiella skador och slitage.
 • Temperaturresistens: Utrustade för att hantera temperaturvariationer, vilket är kritiskt i industrimiljöer med maskiner och värmeprocesser.
  Anpassad Säkerhet: Med flera alternativ för halkresistens kan vi skräddarsy ditt golv efter de specifika säkerhetsbehov som din industri kräver.
 • Förstklassig kvalitet: Genom att samarbeta med branschens bästa säkerställer vi att ditt golv ständigt uppfyller, och överträffar, industristandarden.

POLYURETANBELÄGGNING KONTRA POLYURETANFÄRG

När det gäller industriella och kommersiella ytlösningar står polyuretan i framkant av alternativen. Men när man ska välja mellan polyuretanbeläggning och polyuretanfärg, kan nyanserade skillnader påverka valet. Här går vi igenom dessa skillnader samt deras respektive fördelar och nackdelar.

En jämförelse av industriella och kommersiella polyuretangolv

 • Tjocklek: Precis som med epoxi ger polyuretanfärg en tunnare finish jämfört med polyuretanbeläggningen som ger en tjockare, mer beständig yta.
 • Förberedelse: Polyuretanbeläggningar kräver ofta mer omfattande förberedelse, inklusive slipning, medan polyuretanfärger kan kräva mindre förberedelser.
 • Livslängd: Tack vare sin tjocklek har polyuretanbeläggningar en längre livslängd i tuffa miljöer jämfört med polyuretanfärger.

Polyuretanbeläggning

 • Kemikalieresistens: Motsätter sig en mängd kemikalier, vilket gör den idealisk för industriella miljöer där kemikalieutsläpp kan inträffa.
 • Termisk stabilitet: Kan motstå temperaturvariationer, vilket minimerar risken för sprickbildning eller deformation vid temperaturförändringar.
 • Akustisk dämpning: Kan ge ljudisolering i bullriga miljöer, bidrar till en tystare arbetsplats.
 • Miljövänlig: Många moderna polyuretanbeläggningar är formulerade för att ha låga nivåer av flyktiga organiska föreningar (VOCs), vilket minskar miljöpåverkan.
 • Sömlös installation: Ger en kontinuerlig, sömlös yta som minskar damm- och smutsuppsamling, vilket underlättar rengöring och underhåll.

Polyuretanfärg

 • Användarvänlig: Ofta enklare att applicera för genomsnittliga DIY-entusiaster jämfört med beläggningar.
 • Brett färgspektrum: Tillgänglig i en mängd olika färger, vilket ger oändliga möjligheter för att matcha eller komplettera inredningen.
 • Kan blandas med tillsatser: Användare kan blandas med flingor eller andra dekorativa tillsatser för att skapa unika ytor med textur eller glans.
 • Lågt VOC-innehåll: Precis som med beläggningar erbjuder många polyuretanfärger miljövänliga alternativ med låga VOC-nivåer.
 • Ökad draghållfasthet: Trots att den är tunn, kan polyuretanfärg ge överlägsen bindning och draghållfasthet jämfört med konventionella färger.

Polyuretanbeläggning

 • Pris: Ofta dyrare än enklare beläggningar eller färger, på grund av dess överlägsna egenskaper och hållbarhet.
 • Förberedelser: Kräver noggrann underlagsförberedelse för att säkerställa god vidhäftning och undvika bubblor eller andra defekter.
 • Tidskrävande: Installationsprocessen, inklusive torkning, kan vara tidskrävande jämfört med andra golvlösningar.
 • Känslighet för appliceringsförhållanden: Polyuretanbeläggning kan vara känslig för temperatur och fuktighet under applicering, vilket kan påverka slutresultatet.
 • Kan gulna över tid: Vissa typer av polyuretan kan ändra färg eller gulna när de exponeras för UV-ljus, särskilt om de inte är formulerade för att vara UV-resistenta.

Polyuretanfärg

 • Begränsad skyddsnivå: Även om den är tålig, erbjuder den inte samma nivå av skydd som en fullständig beläggning.
 • Potentiell färgförändring: Kan påverkas av långvarig exponering för solljus, vilket kan leda till att färgen förändras.
 • Behöver möjligtvis ommålning: Eftersom den är tunnare än beläggningar kan den behöva ommålning oftare, särskilt i högtrafikområden.
 • Fuktkänslighet: Precis som med beläggningar kan vissa polyuretanfärger reagera negativt på fuktiga underlag, vilket kan leda till dålig vidhäftning eller avskalning.
 • Kan kräva speciella rengöringsmedel: Vissa typer av smuts eller fläckar kan kräva specifika rengöringsmedel för att inte skada ytan.

Polyuretanbeläggning

 • Industriella golv: På grund av dess hållbarhet och kemiska resistens används polyuretanbeläggning ofta i svåra industriella miljöer som fabriker, lager och verkstäder.
 • Garage: Dess resistens mot olja och andra kemikalier gör det till ett utmärkt val för garage där fordon parkeras och underhålls.
  Sjukhus och laboratorier: De sömlösa och hygieniska egenskaperna hos polyuretan gör det lämpligt för områden där renlighet är avgörande.
 • Livsmedelsproduktion och förvaring: Eftersom det är resistent mot många typer av bakterier och lätta att rengöra, används polyuretanbeläggning ofta i livsmedelsanläggningar.
 • Flygplatser: Högtrafikområden som gynnar de hållbara och slitstarka egenskaperna hos polyuretan.

Polyuretanfärg

 • Bostäder: Används ofta för att måla inomhus och utomhus ytor på bostadshus, särskilt i områden med hög slitage som trappor och hallar.
 • Möbler: På grund av sin hållbarhet och estetiska finish, är polyuretanfärg ett populärt val för målning av trä- och metallmöbler.
 • Båtar och vattensporterutrustning: Dess vattenresistenta egenskaper gör det lämpligt för objekt som ofta utsätts för vatten.
 • Automobilfinish: Används för att ge bilar en högglansig och hållbar finish.
 • Balkonger och terrasser: Ger en skyddande yta mot väderpåverkan och slitage samtidigt som estetiken förbättras.
polyuretanbeläggning

ATT VÄLJA MELLAN POLYURETANBELÄGGNING OCH POLYURETANFÄRG

För företagsledare som funderar över beslutet mellan polyuretanbeläggning och polyuretanfärg, är det kritiskt att se längre än bara uppstartskostnaden.

Uppstartsutgifter jämfört med långsiktig avkastning

På ytan kan polyuretanfärg framstå som ett kostnadseffektivt alternativ. Men när man tar hänsyn till framtida underhåll och produktens hållbarhet kan siffrorna skifta.

Viktiga aspekter att beakta

Det är av yttersta vikt att analysera hur produkten kommer att hålla över tid, vilka underhållskrav den har och med vilket intervall. Aspekter som motståndskraft mot slitage, kemikaliebeständighet och förväntad varaktighet bör väga in i det slutgiltiga beslutet.

Maximera din investering

Genom att genomföra en djupgående kostnadsbedömning som tar hänsyn till såväl nuvarande som långsiktiga krav, kan beslutsfattare komma till ett val som bäst kompletterar och optimerar deras investering över tid.

Har du frågor inför nästa projekt?

HÅLLBARA GOLVKONSTRUKTIONER

Vi strävar efter att minska vår miljöpåverkan och förespråka hållbara byggmetoder. Vi förstår att varje val vi gör i vår golvkonstruktionsprocess kan ha en påverkan på miljön. Därför väljer vi att använda miljövänliga material och tekniker i våra golvkonstruktioner där det är möjligt.

Vi är stolta över att erbjuda hållbara lösningar som inte kompromissar med kvalitet eller estetik. Låt oss tillsammans bygga golv för framtiden – golv som tar hänsyn till både människor och planeten.

Från idé till verklighet.

Oavsett kund, stor som liten, så är vi här för att hjälpa dig att hitta rätt val för just ditt projekt.

/OMDÖMEN

DET SKALL VARA TRYGGT ATT ANLITA OSS

Kunder som anlitar Flat Floor ska känna sig trygga från start till slutinstallation. Därför erbjuder vi alltid ett kostnadsfritt möte ute på plats där projektet äger rum.

Vi har använt oss av Flat Floor många gånger i olika projekt. Varje gång har de levererat exakt det de har sagt, trevlig och serviceminded personal. Levererar kvalitetsjobb och ser till att kunden blir nöjd. Rekommenderar varmt Flat Floor!

Danny K.

“Grymt bra från början till slut! Ville ha ett betonggolv i mitt kök. Dom kom och kollade på jobbet innan och gav mig råd samt en kostnadsfri offert och resultatet blev perfektion. Precis vad jag ville ha ☺️”

Mathilda E.

Snabbt, trevligt och professionellt. Kunde med kort varsel dyka upp och jobbade snabbt. Fint slutresultat.

Fredrik H.