Skip to main content

ESD-golv

Våra ESD-golv är framställda med precision och kvalitet, garanterar säkerhet mot elektrostatisk urladdning och matchar de estetiska kraven i moderna utrymmen.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Flat Floor är din expertinstallatör av ESD-golv, där vi erbjuder avancerade och pålitliga lösningar för arbetsmiljöer som kräver elektrostatisk kontroll. Välj oss för ett säkert och hållbart golvval.

Våra tjänster för massagolv

Golvavjämning

Inom industriella miljöer, där varje detalj spelar roll, blir underlaget för massagolvet avgörande. Vår specialiserade golvavjämning säkerställer en yta som är både jämn och robust, skapad för att motstå intensiva påfrestningar.

Läs mer om golvavjämning

ESD-beläggning

ESD-beläggning är specialdesignad för att hantera de stränga kraven i känsliga industriella miljöer där elektrostatiska utsläpp kan vara problematiska.

Vår ESD-epoxibeläggning kännetecknas av dess optimala tjocklek, vilket inte bara säkerställer en robust yta som står emot elektrostatiska störningar utan också bidrar till estetiken i arbetsmiljön.

Polyuretanlack

När det gäller att maximera livslängden och hållbarheten för ditt golv, är polyuretanlack ett oumbärligt steg. Denna lack appliceras ovanpå ESD-beläggningen, och fungerar som ett extra skyddslager. Inte bara förstärker den golvytan, men den bidrar också till att förlänga beläggningens hållbarhet och skydda den mot slitage.

Läs mer om polyuretanlack

ESD-golv enligt svenska standarder

Genom att noga följa de svenska standarderna, som fastställts av SIS (Swedish Standards Institute), säkerställer vi att varje ESD-golvinstallation inte bara möter, utan överträffar de förväntade branschnormerna. Dessa standarder är utvecklade för att garantera att golv verkligen erbjuder det skydd mot elektrostatisk urladdning som de hävdar.

Vårt löfte

Men vår förpliktelse slutar inte där. Vi är också medvetna om de generella arbetsmiljökraven som Arbetsmiljöverket ställer. Medan dessa inte är specifikt ESD-relaterade, visar de vår engagemang för en säker och skyddad arbetsmiljö för alla anställda.

Vi har koll på branschspecifika rekommendationer

Vidare, i branscher som elektronik och medicinteknik, där precision och pålitlighet är av yttersta vikt, följer Flat Floor också branschspecifika rekommendationer. Detta garanterar att våra kunder alltid får de bästa lösningarna som matchar internationella och lokala standarder.

ESD-golv med hållbarhet i industristandard

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Din partner för ESD-golv i Stockholm

När du väljer oss för ditt massagolv, investerar du inte bara i ett toppklassigt golv, utan också i en samarbetspartner som stöttar dig från början till slut.

Våra produkter

ESD står för ”Electrostatic Discharge” och avser den plötsliga och oväntade flödet av elektricitet mellan två objekt. I arbetsmiljöer där elektroniska komponenter hanteras, kan statisk elektricitet orsaka allvarliga skador. Därför är ESD-golv eller elektriskt avledande golvmaterial avgörande för att skydda känslig elektronik.

Flowchem VE ESD RC

An anti-static roller coat applied, shrinkage compensated, vinyl ester resin based coating with excellent resistance to aggressive chemicals and solvents as well as resistance to mechanical and…

More information

Flowchem VE ESD HD

An electrostatic dissipating, horizontal trowel applied, low shrink, vinyl ester resin based screed system with outstanding chemical and mechanical resistance.

More information

Mondeco ESD TZ

A high-performance antistatic polyurethane terrazzo floor finish. Beautiful and hard-wearing, this decorative seamless terrazzo system is also resistant to high temperatures of up to 120°C!

More information

Peran ESD STB Compact

An epoxy-based, slip-resistant floor system that disperses static electricity.

More information

Flowcoat ESD SF41

A high performance, anti-static and solvent free epoxy resin floor coating with adjustable anti-slip properties.

More information

Peran ESD SL

Peran ESD SL meets EN IEC 61340 anti-static requirements and provides a seamless finish that is easy to clean and maintain. Ideal for areas with sustained medium to heavy foot traffic, Peran ESD SL…

More information

Flowfresh ESD SL

A conductive/ESD, chemical resistant antimicrobial treated polyurethane resin floor finish with a smooth matte coloured finish.

More information

Frågor och svar

Här nedan svarar vi på några av de frågor vi oftast stöter på. Även om vi har strävat efter att täcka många ämnen kan vi ha missat något. Har du en specifik fråga eller fundering inför ditt kommande projekt? Tveka inte – kontakta oss gärna!

ESD-Golv i lab

Varför ESD-golv är viktiga

ESD-golv fungerar som en avledare för statisk elektricitet. Genom att reducera mängden statisk elektricitet som ackumuleras i ett utrymme kan dessa golv förhindra skador på elektroniska komponenter, minska risken för brand och skydda personalen från oväntade elstötar.

De olika typerna av ESD-golv

  • Vinylbaserade ESD-golv: Flexibla och kostnadseffektiva. Dessa golv är lätta att rengöra och hålla underhåll.
  • Epoxibaserade ESD-golv: Hårda och hållbara. De erbjuder utmärkt resistans mot kemikalier och är idealiska för industriella tillämpningar.
  • Gummibaserade ESD-golv: Erbjuder komfort och hållbarhet, särskilt lämpliga för platser där arbetare står eller går under längre perioder.

Var man bör installera ESD-golv

ESD-golv är särskilt användbara i:

  • Elektronikproduktionsanläggningar
  • Datacenter
  • Laboratorier
  • Sjukhus där känslig medicinsk utrustning används
  • Platser där explosiva gaser eller kemikalier hanteras

Underhåll och vård av ESD-golv

För att säkerställa effektiviteten av ditt ESD-golv, är det viktigt med regelbunden rengöring och underhåll. En god praxis inkluderar regelbunden mätning av golvets resistans för att säkerställa dess konstanta prestanda.

Att investera i ESD-golv är inte bara ett sätt att skydda din utrustning utan även ett sätt att säkerställa säkerheten och välbefinnandet för dem som arbetar i miljön. Välj rätt typ av ESD-golv för dina specifika behov och njut av en tryggare, mer produktiv arbetsplats.

Artiklar från vår blogg

Lägga epoxigolv själv
DIY - Gör det själv

Så lägger du epoxigolv själv

I det här inlägget kommer vi att utforska hur du själv kan lägga epoxigolv och…