Skip to main content

Epoxigolv Stockholm

Våra epoxigolv är inte bara snygga och hållbara, de minimerar även underhållskostnader och maximerar säkerheten. För en arbetsplats som kombinerar funktion med elegans – välj Flat Floor.

Optimera din arbetsplats med Flat Floor’s epoxigolv

Epoxibeläggning

Vi på Flat Floor är specialister på beläggningar i härdplast och vi erbjuder professionella epoxigolv i hela Stockholm med omnejd. Med en lång tradition av att leverera golv kända för sin styrka och hållbarhet, överträffar vi ständigt förväntningarna i de mest krävande industrimiljöerna.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT
epoxibeläggning garage

Varför våra epoxigolv är framtidens val

 • Unik estetik: Varje golv vi skapar är ett mästerverk i sig, med en mängd färger och nyanser att välja mellan, säkerställer vi att ditt golv reflekterar ditt varumärke och stil.
 • Kemiskt robust: I en industriell miljö där kemikalier är en del av vardagen, erbjuder våra golv optimalt skydd och lång livslängd.
 • Termiskt kapabel: Våra golv är utformade för att stå emot extrema temperaturförändringar, vilket är en nödvändighet i många industriella applikationer.
 • Anpassningsbar säkerhet: Med vårt utbud av halkskydd kan du skräddarsy ditt golv baserat på dina specifika behov, från mjuka ytor till grova industrimiljöer.
 • Konsistent kvalitet: Genom vårt samarbete med Flowcrete kan vi erbjuda dig en produkt av toppkvalitet varje gång, med den senaste tekniken och innovationen inom golvindustrin.

Epoxibeläggning kontra Epoxifärg

I de ständigt växande industri- och kommersiella sektorerna är val av golvytor kritiskt. Här kommer epoxibeläggningar och epoxifärger in som två föredragna val. Även om båda alternativen har epoxi som sin kärnkomponent, finns det nyanserade skillnader, var och en med sina unika fördelar och nackdelar, som kan påverka ditt beslut.

En jämförelse av industriella och kommersiella epoxigolv

Tjocklek: Epoxifärg ger en tunn finish, medan epoxibeläggning erbjuder en tjockare, mer hållbar yta, anpassad för tuffa förhållanden.

Förberedelse: Epoxibeläggningar kräver omfattande förberedelser, inklusive slipning och primning, för bästa bindning. Epoxifärg är däremot mer förlåtande och kräver mindre förberedelse.

Livslängd: Epoxibeläggningar, med sin robusta sammansättning, håller längre än epoxifärger, vilket gör dem idealiska för högtrafikområden. Epoxifärg, även om skyddande, kan behöva omarbetas oftare.

Epoxibeläggning

 • Långvarig glans: Även efter långvarig användning behåller beläggningen sin lyster, vilket ger golvet ett konstant nytt utseende.
 • Sömlös yta: Epoxibeläggningen ger en slät och jämn yta, vilket minskar samlade smutspartiklar och bakterier.
 • UV-resistens: Många av dessa beläggningar är utformade för att stå emot UV-strålning, vilket förhindrar gulning över tid.
 • Lätt att rengöra: På grund av dess släta och sömlösa yta kan smuts och fläckar lätt tas bort, vilket sparar tid vid rengöring.

Epoxifärg

 • Flexibel design: Färgen kan blandas med olika pigment, vilket ger oändliga möjligheter för anpassad design och estetik.
 • Snabb torkning: Epoxifärg torkar snabbare än traditionella färger, vilket minskar driftsstopp och tillåter snabb återgång till normal verksamhet.
 • Miljövänlig: Många epoxifärger innehåller låga eller inga flyktiga organiska föreningar (VOC), vilket gör dem mer miljövänliga än traditionella färger.
 • Hållbar yta: Trots sin tunnare konsistens kan epoxifärg erbjuda en hållbar yta som står emot mindre skav och repor.

Epoxibeläggning

 • Känslighet för fukt: Om golvet har fuktproblem kan det leda till problem med epoxibeläggningen, vilket kan orsaka avflagnande eller bubblor.
 • Lång torktid: Även om epoxibeläggning är mycket hållbar när den är torr, kan den ha en längre torktid än andra golvalternativ.
 • Färgblekning: Exponering för solens strålar över tid kan orsaka att färgen på epoxibeläggningen bleknar.
 • Kräver specialiserad arbetskraft: Korrekt applicering av epoxibeläggning kräver specialutbildad personal, vilket kan öka projektkostnaderna.

Epoxifärg

 • Begränsad tjocklek: Epoxifärg kan inte tillämpas i tjocka lager, vilket begränsar dess användningsområden i jämförelse med beläggningar.
 • Känslighet för UV-strålar: Vissa epoxifärger kan vara känsliga för UV-strålar, vilket kan leda till missfärgning eller nedbrytning.
 • Möjligt avflagnande: Om färgen inte binder ordentligt med underlaget kan det leda till avflagnande eller sprickbildning över tid.
 • Kan kräva flera lager: För optimal täckning och hållbarhet kan det ibland vara nödvändigt med flera lager av epoxifärg, vilket kan öka kostnaden och appliceringstiden.

Epoxibeläggning: Denna typ av beläggning är vanlig i industriområden, inklusive lager, fabriker och verkstäder. Dessutom är det ett populärt val för andra högtrafikområden som flygplatser och kommersiella byggnader.

Epoxifärg: För de områden där fullständig beläggning kan vara överdriven, som källare eller balkonger, fungerar epoxifärg som en perfekt lösning, skyddar samtidigt som den estetiskt förhöjer ytan.

epoxibeläggning eller epoxifärg av Flat Floor

Att välja mellan beläggning och färg

För beslutsfattare som står inför valet mellan epoxibeläggning och epoxifärg är det avgörande att titta bortom den initiala kostnaden.

Initial kostnad kontra långsiktigt värde

Även om epoxifärg kan verka mer ekonomiskt tilltalande vid första anblicken, kan långsiktiga underhållskostnader och produktens livslängd väga tyngre på sikt.

Nyckelfaktorer att överväga

Det är viktigt att bedöma hur produkten kommer att prestera över tid, vilken typ av underhåll som krävs och hur ofta. Faktorer som bindningsstyrka, UV-resistens och förväntad livslängd kan också påverka den totala kostnaden.

Optimera din investering

Genom att göra en heltäckande ekonomisk analys baserad på både nuvarande och framtida behov kommer beslutsfattare närmare ett beslut som ger bäst avkastning på investeringen.

epoxigolv för fabriker

Upptäck vårt sortiment av epoxigolv

Flat Floor är stolta över att erbjuda ett brett sortiment av epoxigolv för alla sorters industriella behov:

 • Compact Peran STB: Ett golv konstruerat för de mest krävande miljöerna, kombinerar både estetik och funktionalitet, perfekt för platser som kräver både skönhet och styrka.
 • Compact Peran ESD STB: Elavledande och skräddarsytt för teknikdrivna arbetsplatser. Skyddar känslig utrustning och personal från de skadliga effekterna av statisk elektricitet.
 • Peran STB Struktur: Ett golv som kombinerar tuffhet med flexibilitet. Det är både hållbart och har en hög halkskyddsgrad, vilket gör det till det förstahandsvalet för högtrafikerade områden.
 • Flowseal EPW: Denna epoxibaserade beläggning är inte bara begränsad till golv. Dess mångsidighet sträcker sig till väggar, vilket ger ett enhetligt och skyddande skikt till hela din arbetsmiljö.

Har du frågor inför nästa projekt?

HÅLLBARA GOLVKONSTRUKTIONER

Vi strävar efter att minska vår miljöpåverkan och förespråka hållbara byggmetoder. Vi förstår att varje val vi gör i vår golvkonstruktionsprocess kan ha en påverkan på miljön. Därför väljer vi att använda miljövänliga material och tekniker i våra golvkonstruktioner där det är möjligt.

Vi är stolta över att erbjuda hållbara lösningar som inte kompromissar med kvalitet eller estetik. Låt oss tillsammans bygga golv för framtiden – golv som tar hänsyn till både människor och planeten.

Från idé till verklighet.

Oavsett kund, stor som liten, så är vi här för att hjälpa dig att hitta rätt val för just ditt projekt.

/OMDÖMEN

DET SKALL VARA TRYGGT ATT ANLITA OSS

Kunder som anlitar Flat Floor ska känna sig trygga från start till slutinstallation. Därför erbjuder vi alltid ett kostnadsfritt möte ute på plats där projektet äger rum.

Vi har använt oss av Flat Floor många gånger i olika projekt. Varje gång har de levererat exakt det de har sagt, trevlig och serviceminded personal. Levererar kvalitetsjobb och ser till att kunden blir nöjd. Rekommenderar varmt Flat Floor!

Danny K.

“Grymt bra från början till slut! Ville ha ett betonggolv i mitt kök. Dom kom och kollade på jobbet innan och gav mig råd samt en kostnadsfri offert och resultatet blev perfektion. Precis vad jag ville ha ☺️”

Mathilda E.

Snabbt, trevligt och professionellt. Kunde med kort varsel dyka upp och jobbade snabbt. Fint slutresultat.

Fredrik H.

Simply put, Salient is an excellent tool to accelerate growth and save time. We've been very pleased with the results from implementing the platform into our company.

Zak ReidCTO at Envato