Skip to main content

Fogfria Golv

Satsa på fogfria golv för en kombination av estetik och funktion. De inte bara lyfter ditt utrymmes utseende, utan även förbättrar produktiviteten och stärker säkerheten. Låt ditt golvval sätta standarden!

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

När du väljer Flat Floor för fogfria golv, får du en lösning som är anpassad för varje utrymme och behov. Vare sig det handlar om kontor, butikslokaler, offentliga utrymmen eller bostäder, har vi kunskapen och expertisen för att leverera golv som inte bara ser bra ut, utan också håller högsta standard.

Våra tjänster för ett perfekt fogfritt golv

Golvavjämning

För att uppnå en fogfri och hållbar yta är rätt förberedelse avgörande. Med vår expertis inom golvavjämning säkerställer vi en slät och stabil bas, redo för ditt nya fogfria golv.

Läs mer om golvavjämning

Industrigolv

I krävande industriella miljöer blir golvet fundamentet för produktivitet. Våra fogfria industrigolv tål de tuffaste förhållandena, ger arbetsplatsen ett modernt utseende och uppfyller dagens industriella krav.

Läs mer om våra industrigolv

Designgolv

Framhäv ditt utrymme med vår signaturkollektion av fogfria designgolv. Varje golv från Flat Floor är en sammanslagning av modern estetik och toppfunktionalitet. Med oss blir ditt golv en del av företagets identitet.

Läs mer om våra designgolv

Golvrenovering

När ditt golv börjar visa ålderns tecken kan vi hjälpa till. Våra golvrenoveringar med fogfritt golv ger nytt liv till gamla ytor, kombinerar hållbarhet med estetik och återställer din golvytas skönhet.

Ditt nästa golvprojekt med hållbarhet i industristandard

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Golvbeläggning med Fogfria golv i Stockholm

När du väljer fogfria golv från oss, investerar du inte bara i en sömlös och hållbar golvyta, utan också i en partner som stödjer dig genom hela resan. Med vår expertis inom fogfria golv för industri, kommersiella utrymmen och bostäder, lovar vi enastående kvalitet i varje detalj. Utforska våra senaste fogfria golvprojekt från Flat Floor’s uppdrag i Stockholm nedan.

Frågor och svar

Här nedan svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi får om fogfria golv. Vi har strävat efter att ge svar på många aspekter, men det kan alltid finnas något vi har missat. Om du har en specifik fråga eller fundering inför ditt kommande golvprojekt, tveka inte – kontakta oss gärna!

Varför välja fogfria golv istället för traditionella golv?

Fogfria golv erbjuder en sömlös och enhetlig yta som är både estetiskt tilltalande och funktionell. Utan fogar minimeras samlade smuts och bakterier, vilket gör golvet mer hygieniskt och lättare att rengöra. Dessutom kan fogfria golv anpassas estetiskt för att matcha olika designpreferenser och är ofta mer slitstarka än traditionella golv.

Hur länge varar golvet?

Med rätt skötsel kan ett fogfritt golv hålla i flera decennier. Dess hållbarhet gör det till ett utmärkt val för platser med hög trafik eller där golvet utsätts för mekanisk eller kemisk påverkan. Regelbunden rengöring och undvikande av skarpa eller tunga föremål som kan skada ytan kommer att förlänga golvets livslängd avsevärt.

Är fogfria golv resistenta mot kemikalier?

Ja, de flesta, särskilt de av hög kvalitet som vi erbjuder, är resistenta mot ett brett spektrum av kemikalier. Detta gör dem särskilt lämpliga för miljöer som laboratorier, verkstäder eller industrier där kemikalier ofta används.

Hur sköter man bäst ett fogfritt golv?

Fogfria golv är relativt lätta att underhålla. Regelbunden dammsugning eller sopning för att avlägsna smuts och skräp, följt av våttorkning med ett milt rengöringsmedel, är oftast allt som krävs. Undvik slipande rengöringsmedel eller verktyg som kan repa ytan. Vid behov av en djuprengöring eller för att ta bort envisa fläckar, konsultera oss eller tillverkarens anvisningar för bästa metod.

Kan man lägga fogfritt golv över ett befintligt golv?

I de flesta fall ja. Ett av fördelarna med fogfria golv är dess flexibilitet att kunna appliceras över många befintliga golvytor, förutsatt att underlaget är stabilt, rent och fritt från fukt. För bästa resultat rekommenderar vi att man konsulterar med oss för att bedöma förutsättningarna för ditt specifika golv.

Artiklar från vår blogg

Lägga epoxigolv själv
DIY - Gör det själv

Så lägger du epoxigolv själv

I det här inlägget kommer vi att utforska hur du själv kan lägga epoxigolv och…

Vad är fogfria golv?

Fogfria golv är speciellt designade golvsystem utan sömmar, skarvar eller fogar, vilket ger en kontinuerlig och enhetlig yta. Denna typ av golv är idealisk för industriella miljöer eftersom de är resistenta mot kemikalier, slitage och tung trafik. Den sömlösa designen minimerar risker för bakterietillväxt och underlättar rengöring, vilket i sin tur bidrar till en renare och mer hygienisk arbetsmiljö.

Dessutom erbjuder fogfria golv en estetiskt tilltalande yta med möjlighet till anpassningar i färg och textur, samtidigt som de upprätthåller funktion och hållbarhet under hårda industriella förhållanden.

fogfria industrigolv

Varför välja fogfritt golv

  • Hållbarhet: Fogfria golv är konstruerade för att tåla den tuffa miljön inom industrin. Deras robusta natur garanterar en lång livslängd, motståndskraftig mot slitage, kemiska utsläpp och tung trafik.
  • Hygien: Saknaden av fogar innebär färre ställen för smuts och bakterier att gömma sig. Detta främjar en renare och mer hygienisk arbetsmiljö, vilket är särskilt viktigt inom sektorer som livsmedelsproduktion.
  • Underhåll: Rengöring och underhåll blir mycket enklare utan fogar. Fläckar, smuts och utsläpp kan snabbt och effektivt tas bort.
  • Kostnadseffektivitet: Även om de initiala installationskostnaderna kan vara högre, tjänar fogfria golv in dessa kostnader över tid genom minskat underhåll och längre livslängd.

Installationsprocessen

  • Förberedelse: Ett framgångsrikt golv börjar med ordentlig förberedelse av undergolvet, vilket säkerställer optimal vidhäftning och finish.
  • Applicering: Kräver noggrannhet och hantverksskicklighet för att säkerställa en jämn och hållbar yta.
  • Torkning och härdning: Beroende på material kan detta variera, men det är viktigt att följa rekommenderade tidsramar för bästa resultat.